Фахівець Управління Держпраці Закарпаття закликала працівників мукачівських підприємств дбати про культуру безпеки

2 роки ago admin 0

Цього року Міжнародний день охорони праці проходив під девізом: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я» . Як зауважила під час профілактичних бесід з працівниками двох  мукачівських підприємств (одне  них спеціалізується на професійній обробці скла, інше роздрібній торгівлі) головний державний інспектор Управління Держпраці Тетяна Маргітич, поняття культури охорони праці на робочому місці поєднує у собі насамперед право на безпечні та здорові умови праці. Але створення таких умов повинно цінуватися та заохочуватися як керівництвом, так і самими працівниками.

Ознайомивши учасників заходів із ситуацією щодо виробничого травматизму, яка склалася на період воєнного стану в Україні,  а також  окремо в нашій області, посадовець зробила акцент на тому, що на мирній території завжди можна запобігти виробничому травматизму. Адже, як свідчить аналіз, більшість нещасних випадків на підприємствах – це наслідок допущення порушень  вимог нормативних документів та інструкцій з охорони праці. 

Важливою складовою безпеки праці на виробництві,  за словами  Тетяни Маргітич, є регулярна профілактика виробничого травматизму, в тому числі належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці. Тож вона закликала вдосконалювати  профілактичну роботу.

Дещо детальніше посадовець зупинилася на інструкціях  з охорони праці для склярів. Адже діяльність працівників підприємства, яке  займається обробкою скла, потребує не лише добрих професійних навиків, а й неабиякої обережності та виконання вимог безпеки під час проведення робіт з улаштування конструкцій з елементами скління.