На Закарпатті проходять навчання для лісівників та рятувальників

6 років ago admin 0

Щороку на Закарпатті виникають сотні пожеж в природних екосистемах, що завдають значної шкоди, передусім довкіллю та й самим громадянам.



З огляду на це, фахівці ДСНС постійно проводять профілактичну роботу серед населення та посилюють взаємодію із представниками лісових господарств, аби протидіяти пожежам у лісових масивах та на відкритих територіях.

21 травня інформаційно-профілактичні заходи відбулись у Іршавському та Виноградівському районах краю. Іршавські рятувальники провели навчання з працівниками Національного природного парку «Зачарований край», під час якого розповіли про захист лісів від пожеж, продемонстрували пожежну техніку та обладнання та на практиці показали, як користуватись вогнегасником. Кожному лісникові була надана можливість самостійно спробувати загасити умовне загорання за допомогою вогнегасника та протестувати можливості пожежного автомобіля.

А виноградівські рятувальники відпрацьовували спільні дії з підрозділом лісової охорони «Виноградівського лісового господарства». Пожежно-тактичні навчання відбулись на території Шаланківського лісництва, в урочищі Великі Ком’яти. Тут, за легендою, виникла низова пожежа, яка активно рухається у сторону лісового масиву. Працівники лісової охорони, вогнеборців 6-ї державної пожежно-рятувальної частини та інші учасники навчань вживають ряд заходів і через певний час «умовна» пожежа ліквідована.

Такі заходи, метою яких є вдосконалення професіоналізму та взаємодії всіх служб відбуватимуться у всіх районах краю впродовж пожежонебезпечного періоду

Щороку на Закарпатті виникають сотні пожеж в природних екосистемах, що завдають значної шкоди, передусім довкіллю та й самим громадянам. З огляду на це, фахівці ДСНС постійно […]