Поінформований, отже захищений: в Ужгороді тимчасово переміщеним громадянам розповіли, як правильно шукати роботу за кордоном

2 роки ago admin 0

Останнім часом  Закарпаття стало не лише місцем тимчасової дислокації, а й своєрідним перевалочним пунктом для багатьох осіб, котрі змушені утікати  від жахіть війни. Адже частина переселенців користуючись географічною особливістю нашої області – близьким сусідством з чотирма країнами – вирушає за кордон у пошуках роботи.

Зрозуміло, що  успішно влаштуватися  в інших державах вдається далеко не всім. Уже фіксують випадки, коли наші громадяни ставали жертвами шахраїв, охочих заробити на чужій біді. Серед особливо вразливих  категорій – молоді матері з малими дітьми та особи з інвалідністю.

Аби запобігти таким випадкам, фахівці Управління Держпраці Закарпаття регулярно проводять відповідні профілактичні бесіди з тимчасово переміщеними особами. Найчастіше такі заходи проходяться у місцях, де нині компактно проживають переселенці, як, до прикладу, ужгородський спорткомплекс  УжНУ «Буревісник». Днями тут побували головні державні інспектори Управління Держпраці Артур Сумара та Зорян Берник  і  зустрілись з громадянами, котрі виявили бажання виїжджати за кордон. Посадовці Управління роздали листівки з відповідною інформацією щодо безпечного працевлаштування  українців за кордоном та поширили такого ж плану плакати.

Водночас бажаючі могли отримати кваліфіковану правову допомогу з окреслених питань.