На Мукачівщині переселенці цікавилися актуальними питаннями трудового законодавства

2 роки ago admin 0

Фахівці Управління Держпраці продовжують надавати всебічну правову допомогу внутрішньо переміщеним особам , які наразі проживають у населених пунктах Закарпаття.  За словами головного державного інспектора Володимира Севча, нині  люди шукають відповіді на різні питання, що стосуються трудового законодавства.

Найчастіше звертаються за консультаціями так звані бюджетники. Багатьох  з них цікавить, як діяти далі, якщо закінчується відпустка, а змоги повернутися назад у своє місто немає.  Ще одним доволі актуальним на сьогодні залишається питання працевлаштування за фахом або переведення на аналогічне місце роботи.

Ці питання стали предметом обговорення і під час недавньої зустрічі  на Мукачівщині, яку провели фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Севч та Іван Хланта з переселенцями, котрі проживають на території В.Коропецької територіальної громади. Посадовці не лише надали конкретні відповіді, а й проконсультували учасників щодо оформлення трудових відносин в умовах війни, їх трудових прав  та порадили шляхи пошуку потенційного місця роботи.