Роз‘яснення щодо ситуації в ДП «Брустурянське ЛМГ»

2 роки ago admin 0

15 квітня 2022 року лісова охорона ДП «Брустурянське ЛМГ» разом з працівниками поліції виявила на одній із вулиць села Лопухів, Тячівського району вантажний автомобіль марки “ЗІЛ”, завантажений деревиною без маркувальних чіпів.

Водій вантажного автомобіля – місцевий мешканець, не зміг надати жодних підтверджуючих документів щодо легальності походження деревини.

Вантажний засіб разом із деревиною було затримано, а вже 19 квітня, ухвалою Тячівського районного суду на усе вищезгадане майно накладено арешт. Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 статті 246 КК України, яка передбачає від 5 до 7 років ув’язнення.

Як зазначив на початку квітня голова Закарпатської ОВА Віктор Микита – «Профілактичні бесіди про неприпустимість незаконної рубки лісу на Закарпатті закінчилися. Поки весь сектор економіки, підприємці та волонтери регіону віддають свої ресурси для підтримки військових формувань, знаходяться ділки, які вважають, що воєнний стан це “вікно можливостей” для знищення лісу та власного збагачення»

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства разом із працівниками лісової охорони лісомисливських господарств краю продовжуватиме проводити заходи щодо недопущення та виявлення незаконних рубок на території області, співпрацюватиме із правоохоронними органами та сприятиме притягненню до кримінальної відповідальності причетних до даних злочинів осіб.

 

15 квітня 2022 року лісова охорона ДП «Брустурянське ЛМГ» разом з працівниками поліції виявила на одній із вулиць села Лопухів, Тячівського району вантажний автомобіль марки “ЗІЛ”, […]