В Ужгороді учасники семінару обговорили особливості виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнного стану

2 роки ago admin 0

Сьогодні, 6 квітня,  заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Горєв провів семінар-нараду з керівниками та фахівцями КНП «Закарпатський протипухлинний центр», ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Закарпатській області», ТОВ «Укрбудінновація» на тему: «Особливості виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану».

Учасники заходу розглянули чимало питань із запропонованої теми. Серед основних – спрощення порядку видачі дозволів в умовах воєнного стану на переведення виконання окремих видів робіт й експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки на декларативний принцип,  відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2022 № 357.

У ході семінару обговорили також організаційні заходи, необхідні для досягнення  безпеки при проведенні робіт підвищеної небезпеки. Зокрема, затвердження переліку робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації; призначення осіб, відповідальних за безпечне проведення робіт; підготовка робочих місць; допуск до роботи; нагляд під час виконання робіт, тощо.

Йшлося і про особливості виконання робіт підвищеної небезпеки під час  ліквідації аварії на території підприємства. Мова про роботи, які можуть призвести до загрози життю та здоров’ю людей і які виникли внаслідок воєнних дій.

За результатами проведеного семінару присутнім наголосили на необхідності розроблення заходів щодо захисту працівників під час воєнних (бойових) дій, створення умов для забезпечен

ня сталого функціонування суб’єктів господарювання в особливий період.