Представникам релокованих на Закарпаття підприємств фахівці Управління Держпраці здійснюють консультаційний супровід

2 роки ago admin 0

Управління Держпраці у Закарпатській області долучилося до проєкту Держпраці щодо надання консультаційної підтримки підприємствам, які перемістили свій бізнес на терени нашого краю. Зокрема, посадовці Управління  разом з представниками інших державних структур включені у склад робочих груп, створених в області для сприяння таким суб’єктам господарювання.

Попередньо відповідні домовленості з цього приводу були досягнуті під час  онлайн-наради, в якій взяли участь заступник голови Держпраці Ярема Дуль та заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо. Днями відбулася перша зустріч з представниками релокованих підприємств, на якій були також присутні посадові особи Управління Держпраці області.  Цього разу це були фахівці ІТ-сфери. Пізніше планується провести подібні зустрічі з представниками компаній, чия діяльність пов’язана зі сільським господарством, медициною та легкою промисловістю та іншими.

На сьогодні, за інформацією, обласної військової адміністрації, на Закарпаття через неможливість ведення діяльності у зв’язку з активними бойовими діями виявили бажання переїхати 47 підприємств. Двадцять з них уже запустили свої виробництва, 27 – на етапі розміщення в області. Загалом  подали заявки 263 підприємства та ФОПи.

Як зауважує очільник Управління Держпраці Закарпаття Богдан Дорош, відповідальні посадові особи  у межах своєї компетенції вже надають необхідний консультаційний супровід щодо низки актуальних питань: оплата праці, звільнення, переведення, оголошення простою, обліку робочого часу; організація безпечного ведення робіт, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг тощо.