Управління Держпраці у Закарпатській області продовжує консультувати у воєнний час

2 роки ago admin 0

Після початку військової агресії російської федерації Держпраці зупинила проведення інспектувань та зосередилася на забезпеченні працівників і роботодавців консультаціями та технічними порадами.

Війна впливає на всі сфери суспільства і на трудові відносини в тому числі. Цілі підприємства змінюють своє місце знаходження, багато людей залишають свої домівки і робочі місця, переїжджають в інші населені пункти, в інші регіони і за кордон. 

У таких умовах  Управління Держпраці у Закарпатській області використовує всі можливі засоби для поширення інформації з питань праці.

Відповіді на найбільш запитувані питання розміщуються на офіційному веб-сайті служби та на сторінках у соціальних мережах, перезавантажено сервіс «інтерактивний інспектор», регулярно розміщуються інформаційні повідомлення у засобах масової інформації, інспектори праці відвідують роботодавців та надають індивідуальні консультації релокованим підприємствам праці,безпосередньо спілкуються з людьми тощо.

У засобах масової інформації розміщено 188 інформаційних повідомлень з питань, що належать до повноважень Управління Держпраці у Закарпатській області. Також керівництво Управління здійснило  4 виступи на регіональному телебаченні. Спільно з представниками Закарпатського обласного центру зайнятості та його філій інспектори праці взяли участь у 53 семінарах та круглих столах із роботодавцями, безробітними та тимчасово переміщеними особами.       

З початком бойових дій оптимізована робота сервісу «інтерактивний інспектор», який дає можливість всім бажаючим у найкоротші терміни отримати актуальну інформацію щодо застосування законодавства у конкретній ситуації через засоби електронного зв’язку або телефоном. (https://uz.dsp.gov.ua/index.php/statti-interv-iu/1835-servis-interaktyvnyi-inspektor-prodovzhuie-robotu)

Через сервіс «інтерактивний інспектор» з початку війни надано понад 30 тисяч консультацій, в тому числі безпосередньо Управлінням Держпраці Закарпаття надано 2766 консультацій, в т.ч. з питань праці – 1750, охорони праці та гігієни праці – 975, надання адміністративних послуг – 41.

Особливе місце в роботі інспекторів праці займає інформування тимчасово переміщених осіб про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та дії, що сприятимуть зниженню ризиків. Такими заходами охоплено понад 1890 тимчасово переміщених осіб в регіоні.

У березні цього року Держпраці започаткувала інформаційну підтримку релокованих підприємств. Таким підприємствам надаються індивідуальні консультації з питань як прийняття і звільнення працівників, переведення їх на роботу в іншу місцевість, ведення кадрової документації, так і з питань експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки та охорони праці.

Інформаційною підтримкою Управлінням Держпраці у Закарпатській області  охоплено 19  релокованих підприємств.

Більше інформації за посиланнями:  сайт https://uz.dsp.gov.ua/,

сторінка у Фейсбук  https://www.facebook.com/uzdsp/

сервіс «інтерактивний інспектор» https://uz.dsp.gov.ua/index.php/statti-interv-iu/1835-servis-interaktyvnyi-inspektor-prodovzhuie-robotu