Акцію “Запобігти. Врятувати. Допомогти” провели рахівські рятувальники на фестивалі “Гуцульська бринзя”

5 років ago admin 0

Як вберегтися від пожежі та безпечно відпочити в горах, дізналися учасники фестивалю «Гуцульська бринзя», який відбувся 8 вересня у місті Рахів.

Під час фесту рятувальники місцевої 3-ї державної пожежно-рятувальної частини забезпечували  безпеку громадян, а також, скориставшись нагодою, провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та розповіли дуже потрібні кожній людині правила безпеки життєдіяльності.

Особлива увага зверталася на дотриманні правил пожежної безпеки під час осінньо-зимового періоду та опалювального сезону, що незабаром розпочнеться. Також бійці ДСНС в черговий раз наголосили на забороні спалювання сухої трави та сміття на власних присадибних ділянках, а для наочного сприйняття роздали учасникам фестивалю листівки.

Разом із вогнеборцями до профілактичної акції долучились і рятувальники місцевого гірського пошуково-рятувального відділення, котрі детально зупинилися на правилах безпеки під час відпочинку в Карпатах. Інформуючи громадян, вони наголошували на обов’язковій реєстрації перед виходом в гори в оперативно-рятувальній службі. Продемонстрували й спорядження, яке треба мати з собою для безпечного туристичного походу. Свої розповіді вони підкріплювали  конкретними історіями з професійної діяльності.

Окрім того усі бажаючі могли ознайомитися із пожежним автомобілем, обладнанням, а також спорядженням гірських пошуковців, яке використовують у повсякденній роботі рятувальники.

 1.jpg   

 

У ДСНС України у Закарпатській області