Лісівники Закарпаття закликають: не паліть суху траву!

2 роки ago admin 0

Останні декілька тижнів спостерігаємо масове спалювання населенням сухої трави та листя, що наносить величезну шкоду довкіллю.Найбільше стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, адже вогонь дуже швидко стає неконтрольованим: невелике багаття дуже може перетворитися у справжнє лихо.

Станом на сьогодні (з початку березня) через масові спалювання сухої трави, які в результаті призвели до пожежі, згоріло понад 30 га земель лісового фонду у 9 лісогосподарських підприємствах Закарпаття.

Нагадуємо, що спалювати суху рослинність заборонено відповідно до чинного законодавства. Згідно зі статтею 77-1 КУпАП штраф за самовільний підпал трави для громадян – від 3060 грн до 6120 грн, для посадових осіб – від 15300 грн до 21420 грн. У межах об’єктів заповідного фонду: для громадян – від 6120 грн до 12240 грн, для посадових осіб – від 21420 грн до 30600 грн.

Останні декілька тижнів спостерігаємо масове спалювання населенням сухої трави та листя, що наносить величезну шкоду довкіллю.Найбільше стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, адже […]