Щоб дотримувались права медичних працівників закладів охорони здоров’я

2 роки ago admin 0

З метою роз’яснення вимог постанови Уряду від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Олег Соломко провів робочі зустрічі з керівництвом та представниками адміністрації, профспілкової організації   КНП «Свалявська районна лікарня»  і Вільшанський КНП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги».

Метою цих заходів є запобігти допущенню випадків порушення прав працівників закладів охорони здоров’я, насамперед примусового переведення медиків на неповний робочий час.

Посадовець Управління Держпраці наголосив: при оформленні працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання  роботи повний робочий час,  медзаклад може заплатити штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат встановлених на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

Своєю чергою керівники обох лікарень запевнили, що на сьогодні у них відсутня заборгованість з виплати заробітної плати і виплати здійснюються з дотриманням вимог чинного законодавства.