Керівникам медзакладів Закарпаття наголосили на неприпустимості примусового переведення працівників на неповний робочий час

2 роки ago admin 0

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводять зустрічі з керівництвом закладів охорони здоров’я краю, під час яких роз’яснюють вимоги постанови Уряду від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Нещодавно такі заходи відбулися в обласному центрі, в Ужгородському районі (Чопі, Перечинщині та Великоберезнянщині), Мукачеві та Мукачівському районі, Тячівщині, Воловеччині, Хустщині. Протягом тижня заплановано охопити усі заклади охорони здоров’я державної або комунальної форми власності, наявні в області.

Їх мета – забезпечити трудові права медичних працівників.  Нагадаємо, що відповідно до вказаної постанови передбачене підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер. Зокрема, розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці встановлений у межах фонду оплати праці на 2022 рік на рівні не менше: 20 000 гривень – для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я; 13 500 гривень – для фахівців з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.

У ході зустрічей керівникам закладів наголошують на неприпустимості примусового переведення медичних працівників на неповний робочий  час. А самим медикам рекомендують у подібних випадках звертатися  для отримання правової допомоги в Управління Держпраці області.