Гірськолижний курорт Хустщини відвідав «інформаційно-правовий десант» Управління Держпраці Закарпаття

2 роки ago admin 0

Група держаних інспекторів відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Управління Держпраці у Закарпатській області під керівництвом начальника цього підрозділу Ярослава Турянського у складі «інформаційно-правового десанту» днями здійснила  виїзд  на гірськолижний курорт у Хустському районі, зокрема у села Подобовець, Пилипець та Ізки.

Метою цього заходу стало проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань застосування вимог трудового законодавства серед власників та працівників торговельних закладів, готелів, лижних прокатних пунктів, закладів відпочинку і харчування.

Протягом дня представникам Управління Держпраці краю вдалося відвідати сім суб’єктів господарювання. На жаль, майже у кожного з них виявилися особи, які працюють, як зізналися, без офіційного оформлення трудових відносин з їхніми роботодавцями. Щоправда, власники закладів зауважили, мовляв, готові працювати у правовому полі і пообіцяли невдовзі укласти договори з найманим персоналом.

За словами Ярослава Турянського, держінспектори у розмові з краянами наголошували на трьох важливих моментах: дотримання законодавства про працю, в частині належного оформлення найманої праці, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та строків виплати заробітної плати. При цьому звертали їх увагу на передбачену законом відповідальність за допущені порушення вимог чинного законодавства, а також на ризики, пов’язані із використанням незадекларованої праці для обох сторін.