На Закарпатті Управління Держпраці та ГУ Держпродспоживслужби підписали двосторонній Меморандум про співпрацю та партнерство

2 роки ago admin 0

Сьогодні в Ужгороді на виконання доручення в.о. Голови Державної служби України з питань праці Ігоря Дегнери відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері державного ринкового нагляду між Управлінням Держпраці та Головним управлінням Держпродспоживслужби  у Закарпатській області. Меморандум підписали очільник Управління Держпраці краю Богдан Дорош та в.о. начальника ГУ ДПСС Сніжана Локес.

У заході також взяли участь начальник відділу інспекційної роботи, ринкового нагляду, надання адміністративних послуг, розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці Закарпаття Володимир Яцків та в.о. заступника начальника ГУ ДПСС Анатолій Рижиков.

«Метою цього Меморандуму є продовження взаємодії між двома відомствами у дотичних питаннях, зокрема у межах здійснення ними повноважень у сфері державного ринкового нагляду», – сказав Богдан Дорош.

Задекларована співпраця передбачає обмін інформацією щодо стану додержання законодавства, контроль за яким віднесено до повноважень кожної зі структур, а також спільне проведення превентивних заходів, спрямованих на дотримання суб’єктами господарювання, що є виробниками, уповноваженими представниками, імпортерами та розповсюджувачами нехарчової продукції, законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції; освітньо-роз’яснювальних (інформаційно-роз’яснювальних) заходів для споживачів (користувачів) та їх громадських об’єднань, працівників лікувально-профілактичних закладів області, серед органів місцевого самоврядування.

Під час зустрічі був обговорений механізм здійснення спільних заходів та втілення ефективних форм співпраці між Управлінням Держпраці та ГУ Держпродспоживслужби в області