Надзвичайники ліквідовують наслідки негоди, спричинені сильними поривами вітру в Україні

2 роки ago admin 0

Негода в Україні упродовж останньої доби спричинила немало лиха.

Так, ввечері 14 січня у м. Києві на вул. Верховинній, 34, внаслідок негоди та сильних поривів вітру дерево впало на автомобіль, унаслідок чого було затиснуто водія та пасажирку. Ще до прибуття рятувальників пасажирку деблокували та передали медикам свідки.  Враховуючи те, що дерево було значних розмірів, рятувальникам довелось викликати додатково автокран аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ  ДСНС України у м.Києві аби підняти дерево та звільнити автівку. Після того, як вивільнили автівку з-під дерева, рятувальники з використанням спеціального обладнання  деблокували тіло загиблого водія та передали правоохоронцям. Також було пошкоджено лінію електромереж: впав стовп, разом з ним і проводи, пошкодивши тим самим близько десятка автівок. На місці працювало 4 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 12 чоловік особового складу.

Водночас на території Сумської області рятувальники 6 разів залучались для надання допомоги населенню в подоланні наслідків негоди, пов’язаної із сильними поривами вітру. Роботи по відновленню руху на автомобільних дорогах через повалені дерева проводились: в м. Суми по провулку Громадянський та вул. Ковпака; поблизу с. Пересипки, що на Буринщині; в смт. Вороніж; поблизу с. Зарічне, що на Путивльщині, а також біля  с. Мощанка, що на Тростянетчині.

14 січня волинські рятувальники здійснили 3 виїзди для усунення наслідків негоди. У с. Кульчин, Ковельського району, рятувальники ДПРЧ-17 смт Турійськ ГУ ДСНС у Волинській області розрізали дерево, що загрожувало впасти на житловий будинок. У селі Крупа, Луцького району, рятувальники ДПРЧ-1 м. Луцька і у селі Грудки, Камінь-Каширського району, рятувальники ДПРЧ-8 з райцентру розкрижували повалені на проїжджу частину дороги дерева.15 січня рятувальники ДПРЧ-13 смт Маневичі звільнили від поваленого дерева дорогу в с. Оконськ.

У свою чергу, 14 січня рятувальники Хмельниччини 13 разів залучалися до ліквідації наслідків негоди. Внаслідок сильного вітру були повалені дерева в окремих районах області. Загалом на ліквідацію наслідків негоди від ДСНС залучалося 11 одиниць техніки та 39 рятувальників. На щастя, внаслідок негоди травмованих та загиблих не було.

Крім того, ДСНС разом із Укренерго спільними зусиллями ліквідовують наслідки негоди, що спричинили знеструмлення населених пунктів. 

Так, з 959 населених пунктів у 15 областях через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП станом на 18:20 залишається знеструмленим 271 населений пункт у 6 областях (Київська – 130, Чернігівська – 71, Житомирська – 48, Сумська – 12, Донецьк – 6 та  Луганська – 4). Роботи тривають.

Рятувальники закликають громадян в період сильних поривів вітру не виходити на вулицю, а також не ходити біля рекламних щитів та розлогих дерев!

DSC00854.jpg зображення_viber_2022-01-15_09-41-07-195.jpg 

06.jpg 3.jpg