На гірськолижному курорті «Красія» підприємців агітували офіційно оформити трудові відносини з найманим персоналом

2 роки ago admin 0

На території гірськолижного курортного комплексу «Красія», що в  Ужгородському районі, відбувся виїзний профілактичний захід, який провели головні державні інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс, Артур Сумара та Юрій Клованич  з метою інформування підприємців та їх працівників про вимоги трудового законодавства.

Протягом дня їм вдалося побувати у семи суб’єктів господарської діяльності, чотири з яких, як стало відомо, залучили до виконання певних трудових функцій неоформлених працівників.

Тому у розмові з цими роботодавцями держінспектори наголосили на важливості дотримання вимог законодавства про працю в частині належного оформлення найманої праці; дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та строків виплати заробітної плати тощо. Також звернули увагу працівників, котрі погодилися працювати за «зарплату у конверті», на можливі негативні наслідки незадекларованої праці.

Водночас підприємців, які допустили вказані порушення законодавства про працю, закликали якнайшвидше оформити трудові відносини з найманими працівниками.