Профілактичні візити фахівців Управління Держпраці з метою запобігання незадекларованій праці – у Чопі та сусідніх селах

2 роки ago admin 0

Головний державний інспектор відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Артур Сумара провів з власниками і працівниками закладів торгівлі і харчування у Чопі та сусідніх населених пунктах низку превентивних заходів з питань законодавства про працю.

Під час спілкування з учасниками цих заходів посадовець звернув їх увагу на ризики використання незадекларованої праці. Зокрема, пояснив, що працювати офіційно – вигідно для обох сторін. Працівники мають гарантований соціальний захист, а роботодавці, що використовують повністю задекларовану працю, можуть розраховувати на певні переваги. Так, у період карантину їм виплачувалася допомога з часткового безробіття.

У ході профілактичних заходів фахівець Управління Держпраці мав можливість також здійснити попередній моніторинг дотримання відповідних законодавчих вимог.