Відбулись електронні торги необробленою деревиною державних лісогосподарських підприємств Закарпатського ОУЛМГ

2 роки ago admin 0

23-24 грудня 2021 року були проведені електронні торги необробленою деревиною державних лісогосподарських підприємств Закарпатського ОУЛМГ.

Торги проводились товарною біржою ТБ «Українська універсальна біржа» із залученням агента Закарпатської універсальної товарно-сировинної біржі.

На торги держлісгоспами області було виставлено 72,3 тис. кбм необробленої деревини, що становить понад 60 % від планової заготівлі першого кварталу 2022 року.

У торгах приймало участь 393 учасників – підприємств – деревообробників.

Для потреб деревинообробного комплексу виставлено лісоматеріалів круглих: хвойних (ялина, ялиця) 36,1 тис. кбм, з яких реалізовано – 35,9 тис. кбм (97,5%);

Дубових – 1,5 тис. кбм, з яких реалізовано – 1,2 тис. кбм (82%);

Букових –  17,6 тис. кбм, відповідно – 17,5 тис. кбм (99%) ;

Ясенових – 145 кбм, відповідно – 85 кбм (58%).

Загалом на торгах було виставлено:

• круглих лісоматеріалів 55,4 тис. кбм, продано 54,7 тис. кбм. 98 % від виставленого обсягу;

• дровяної деревини 16,9 тис.кбм, продано 100%.

Повна інформація за результатами електронних торгів в розрізі лісогосподарських підприємств та сортиментів розміщена у таблиці.

♦Обсяги лісопродукції, виставленої та проданої на загальних Основних електронних торгах   заготівлі І кварталу 2022р.

Слід відзначити, що був значний попит під час торгів на хвойну сировину, що призвело до росту ціни по декількох підприємствах майже в 1,5-2 рази.

Лісопродукцію інших порід реалізовано з незначним ростом стартової ціни.

Одночасно інформуємо, що сировина, яка не була реалізована на основних аукціонних торгах, буде продана разом із ресурсом, який було заплановано до продажу згідно виробничої програми на І квартал 2022 року до продажу на додаткових торгах, орієнтовний обсяг близько 60 тис. м.куб. Як і в 2021 році додаткові аукціонні торги проводитимуться щотижня.

Запрошуємо наших партнерів до участі в торгах для забезпечення необхідною кількістю сировини свої виробничих потужностей.

Лісогосподарські підприємства гарантують партнерам своєчасну поставку придбаних на торгах обсягів деревини.

 

Відділ лісових ресурсів, механізмів та ОП

Закарпатського ОУЛМГ

23-24 грудня 2021 року були проведені електронні торги необробленою деревиною державних лісогосподарських підприємств Закарпатського ОУЛМГ. Торги проводились товарною біржою ТБ «Українська універсальна біржа» із залученням агента […]