Про обсяги сплати податків, основні економічні та виробничі показники за 2021 рік днями говорили в Закарпатському ОУЛМЛ

2 роки ago admin 0

Відбулась виробнича нарада під головуванням керівників Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства за участі Департамента економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОДА й деревообробників області.

На порядку денному було обговорено основні питання щодо обсягів сплачених податків та зборів державними лісогосподарськими підприємствами  та питання щодо заготівлі та використання деревини за 11 місяців, а також роботу власних деревообробних підрозділів, обсяги переробки, поставки дров’яної деревини населенню та бюджетним установам.

За підсумками 11 місяців 2021 року підприємствами, підпорядкованими Закарпатському ОУЛМГ сплачено до бюджетів усіх рівнів 364 млн. грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 88 млн. грн (32%) більше, ніж за відповідний період 2020 року.

Впродовж останніх п’яти років спостерігається тенденція зменшення лісозаготівель, так до кінця 2021 року цей показник буде становити близько 900 тис. м. куб,. тобто за останні 5 років зменшення становить 300 тис. м. куб. заготовленої деревини. До цього призвели зміни у ряді законодавчих та нормативно-правових актах. Таким чином, рубки головного користування зменшились більш ніж в два рази.

За підсумками 11 міс. 2021 року підпорядкованими підприємствами Закарпатському ОУЛМГ заготовлено 818,5 тис м. куб. з яких 476,2 тис. м. куб(питома вага 58%) лісоматеріали круглі, 110 тис. м. куб (питома вага 13%) деревина дровяна ПВ, 233 тис. м. куб (питома вага 28%) деревина дровяна НВ.

За 11 місяців 2021 року обсяг переробленої деревини складає близько 19,8 тис. м. куб. Найбільшими серед них це Рахівське ЛДГ(5200), Ясінянське ЛМГ(5900) та Мукачівське ЛГ(2800). Випущено продукції майже 9300 м. куб. на суму 27 млн. грн. В основному це пиломатеріали необрізні – 3350 м. куб, обрізні – 5400 м. куб., заготовки 523 м. куб.

На завершення робочої наради було обговорено ряд проблемних питань, які підняли керівники деревеобробних підприємств.  Здебільшого: нестача сировини для їхніх підприємств, удосконалення механізму придбання лісопродукції через електронні аукціонні торги, можливість чіткого і довготривало планування роботи через розроблення пропозицій щодо забезпечення підприємств деревиною , які мають велику і глибоку переробку, обговорено питання щодо можливості усунення від аукціонних торгів недобросовісних покупцівта покупців, які не мають  власної переробки. 

Спеціалісти Закарпатського ОУЛМГ проінформували, що 23-24 грудня будуть проводитись Основні електроні аукціонні торги лісопродукції заготівлі І кварталу 2022 року, обсяг виставлений становить 55-65% запланованої квартальної заготівлі. Організатором торгів є ТБ “Українська універсальна біржа”. Напочатку січня буде проаналізовано всі виробничі та квартальні програми, результат основних аукціонів та складено графіки проведення додаткових аукціонних торгів. Дана інформація буде розміщена на сайтах лісгоспів.

Прийнято рішення в подальшому проводити частіше такі зустрічі для вирішення проблемних питань, спільно працювати над розробленям заходів для покращеня роботи деревообробної галузі, з метою розвитку лісового господарства нашого краю та України в цілому.

Робоча нарада відбулась за головуванням заступника керівника Закарпатського ОУЛМГ Віталія Росінського.

Відбулась виробнича нарада під головуванням керівників Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства за участі Департамента економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОДА й деревообробників області. На […]