Під час семінару у Воловці роботодавцям розповіли про переваги легальної праці та негативні наслідки «тіньової» зайнятості

2 роки ago admin 0

На базі Воловецької районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар із роботодавцями на тему: «Легалізація зайнятості – крок на зустріч працівникам (у тому числі людей з інвалідністю)», у якому взяв  участь головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Іван Лопіт.

Представник центру зайнятості Галина Ківкович ознайомила присутніх роботодавців із ситуацією на ринку праці в області загалом і в районі зокрема. Також розповіла про послуги, які надає  служба зайнятості, відмітила  важливе значення діяльності роботодавців у сучасних умовах.

«Завдяки вам, – сказала виступаюча, – створюються робочі місця, відбувається наповнення місцевого бюджету тощо».

Своєю чергою Іван Лопіт відзначив, що тільки офіційна праця може мати позитивний вплив на ринок праці. Адже в умовах тіньової зайнятості працівники практично є незахищеними від незаконного звільнення, можуть бути позбавлені права на відпочинок, інших відповідних соціальних гарантій, передбачених чинним трудовим законодавством, залучені до шкідливих умов праці або виконувати протипоказані для їх здоров’я роботи та ще й  без належних доплат чи компенсацій.

Зупинився державний інспектор і на відповідальності, передбаченій законодавством за допущені порушення,  зокрема назвав розміри штрафів. На завершення семінару між учасниками відбувся діалог та відкрита дискусія.