На Закарпатті відповідальним посадовим особам медзакладів нагадали правила безпечної експлуатації медичного кисню

2 роки ago admin 0

На виконання окремого доручення в.о. Голови Державної служби України з питань праці фахівці Управління Держпраці Закарпаття проводять у медичних закладах краю превентивні заходи, мета яких – унеможливити виникнення нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем. Активізації цієї роботи сприяла ситуація, що останнім часом склалася у світі, пов’язана з побільшанням кількості нещасних випадків при використанні медичного кисню.

Так, днями головні державні інспектори відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Іван Ковач та Андрій Мучичка побували з інформаційно-роз’яснювальною місією у Виноградівській та Берегівській райлікарнях.

Відповідальним особам цих закладів наголосили на необхідності дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, які регламентують таку діяльність. Насамперед, йшлося порядок призначення відповідальних посадових осіб:

  • за справний стан і безпечну експлуатацію кисневих трубопроводів, посудин, що працюють під тиском та балонів;
  • за транспортування, здачу під наповнення і отримання наповнених кисневих балонів.

Окремо держінспектори звернули увагу інженерів з охорони праці на такі питання, як обслуговування кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем; навчання, інструктажі та перевірка знань обслуговуючого персоналу; небезпеки, які виникають у роботі з киснем тощо.