Навчання та працевлаштування неповнолітніх з дотриманням законодавчих вимог – на засіданні координаційної ради у справах дітей

2 роки ago admin 0

У приміщенні Закарпатської обласної адміністрації відбулося  підсумкове засідання координаційної ради у справах дітей при ОДА, на якому розглянули питання дотримання вимог чинного законодавства щодо працевлаштування дітей на підприємствах, в установах та організаціях і вимог Закону України «Про освіту» в частині охоплення навчанням дітей та учнівської молоді. Водночас присутні обговорили та затвердили план роботи координаційної ради на наступний 2022 рік.

З окреслених питань виступили з доповідями 1-ий заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василь Грицик, представники  Закарпатського обласного центру зайнятості, Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА,  а також Служби у справах дітей Закарпатської ОДА.

Як йшлося на засіданні, у період протягом січня-листопада 2021 року фахівці Управління Держпраці здійснили 79 заходів контролю, у ході яких вивчалося питання залучення неповнолітніх до праці та дотримання законодавства про працю стосовно цієї категорії працівників. Результати цих перевірок засвідчили: п’ятеро суб’єктів господарювання використовували працю неповнолітніх працівників без оформлення з ними трудових відносин. Випадків залучення осіб віком до 18 років до важких робіт та робіт зі шкідливими чи небезпечними умовами праці виявлено не було.

Водночас протягом року чотирьом неповнолітнім особам був наданий статус безробітних. Також на початок навчального року (упродовж вересня-жовтня) до навчання з різних причин не приступили 703 дитини проти 157 у минулому році.

З усіх питань, що розглядалися на засіданні координаційної ради, були прийняті рішення, спрямовані на захист інтересів дітей.