Підприємців Тячівщини і Мукачівщини поінформували про основні вимоги законодавства про працю

2 роки ago admin 0

Інформаційно-роз’яснювальні бесіди щодо застосування на практиці норм трудового законодавства провели нещодавно головні державні інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області Віталій Юртин і Володимир Севч з приватними підприємцями Тячівщини та Мукачівщини.

У першу чергу посадовці Управління акцентували увагу ФОПів на необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та належному оформленні трудових відносин. На прохання співбесідників поінформували їх про порядок укладення трудових договорів, надання відпусток, виплату компенсацій тощо. Водночас наголосили на важливості достовірного ведення обліку виконаної працівником роботи та дотримання усіх соціальних гарантій в оплаті праці.

Під час розмови з краянами фахівці Управління Держпраці намагалися також донести актуальний меседж, що основне завдання Держпраці – не карати роботодавців фінансовими санкціями, а сприяти запобіганню виникненню порушень та відновлювати трудові права працівників. А для цього роботодавець має зробити усвідомлений вибір – працювати законно.