Студентам Закарпатського лісотехнічного фахового коледжу роз’яснили важливі аспекти трудових правовідносин

2 роки ago admin 0

У ВСП «Закарпатський лісотехнічний фаховий коледж» відбувся правопросвітницький захід на тему: «Гарантії прав працівників при укладенні трудового договору», в якому взяв участь головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Сергій Гриценко. Головна мета заходу – формування правової освіченості молоді, а також сприяння зниженню рівня тіньової зайнятості на теренах області.

У своєму виступі фахівець Управління Держпраці вказав присутнім на переваги офіційного працевлаштування. При цьому наголосив майбутнім працівникам, що тільки при умові належного оформлення трудових відносин вони можуть розраховувати на відповідні державні гарантії.

Сергій Гриценко також акцентував увагу студентів, що при працевлаштуванні молодим працівникам нерідко пропонують пройти стажування, аби, мовляв, перевірити їх профпридатність. У зв’язку з цим посадовець роз’яснив відмінність між стажуванням та випробувальним терміном при прийнятті на роботу, зауваживши, що під виглядом проходження стажування окремі недоброчесні підприємці намагаються замаскувати факт використання незадекларованої праці.

Під час заходу студенти цікавилися багатьма аспектами трудових правовідносин, на всі запитання представник Управління Держпраці надав кваліфіковані відповіді у межах своїх повноважень.