Спільно до безпеки: рятувальники, представники влади та засобів масової інформації проводять спільні профілактичні заходи (ФОТО, ВІДЕО)

2 роки ago admin 0

На Закарпатті стрімко зростає кількість загиблих на пожежах людей. Якщо у 2020-му (станом на 1 грудня) було зафіксовано 30 випадків, то у 2021-му за аналогічний період від вогняної стихії загинуло 46 громадян. Так, лише на Мукачівщині з початку року загинуло 16 осіб, що на 300%!!! більше, ніж за той самий період минулого року (4 випадки). Такий тривожний факт не міг залишитися поза увагою рятувальників, тож сьогодні, 8 грудня, фахівці ДСНС провели позапланове пожежно-профілактичне відпрацювання у Полянській територіальній громаді, до складу якої входять 13 сіл.

На початку заходу заступник начальника ГУ ДСНС України у Закарпатській області Василь Голиш провів виїзний брифінг, під час якого розповів присутньому активу громади та представникам засобів масової інформації про пожежну обстановку та нагадав, що захист громади від вогню є спільною справою ДСНС і органів влади.

Далі рейдові групи вирушили у села Павлово, Поляна, Плоске та Плоский потік, аби безпосередньо поспілкуватися з населенням та проінспектувати протипожежний захист осель. У будівлях соціально незахищеної верстви населення (одиноких людей похилого віку, багатодітних родинах та тих, хто веде асоціальний спосіб життя) представник Добровільного пожежного товариства Закарпатської області встановлював димові сповіщувачі, які були отримані завдяки Програмі транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства Польща-Білорусь-Україна. Ці датчики реагують на виділення у приміщенні чадного газу, тож у разі виникнення пожежі вони одразу ж сповістять господарів про небезпеку. Також у тих оселях, де був відсутній металевий лист перед топковим отвором, рятувальники провели його монтаж.

Не оминули учасники акції своєю увагою й молоде покоління – завітали до вихованців та учнів  місцевих закладів освіти. Дітлахам у доступній формі пояснили, як не допустити пожежі вдома, а викладачам розповіли про заходи пожежної безпеки та нагадали алгоритм дій на випадок виникнення різного роду надзвичайних ситуацій.

DSC01094.JPG   DSC01159.JPG

DSC01165.JPG   DSC01180.JPG

DSC01187.JPG   DSC01190.JPG

DSC01197.JPG   DSC01238.JPG

ГУ ДСНС України у Закарпатській області