Про дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та працевлаштування іноземців говорили з кадровиком ужгородського заводу UNGWIRE

2 роки ago admin 0

Закарпатці знають, що підприємства з іноземними інвестиціями, серед яких і відомий у краї завод з виробництва готової автокабельної продукції світової якості UNGWIRE, пропонують своїм робітникам винятково «білу» зарплату та передбачений законом пакет соціальних послуг.

Однак фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс та Артур Сумара вирішили нагадати відповідальним особам підприємствам чинні в Україні норми законодавства про працю, зокрема щодо обов’язкового офіційного оформлення найманих працівників та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Також під час розмови з менеджером з відбору персоналу держінспектори з’ясували, що на заводі працюють двоє іноземних громадян на посадах радників директора. Тож посадовці Управління Держпраці наголосили на важливості дотримання вимог Порядку працевлаштування іноземців та осіб без громадянства.

За словами Маріанни Гукс: «Роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України, але  на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції».  

На завершення зустрічі посадовці наголосили на персональній відповідальності  роботодавця за недотримання норм чинного законодавства про оплату праці.