Підприємців Закарпаття і їх робітників агітували працювати тільки у межах правового поля

2 роки ago admin 0

«Хто попереджений, той озброєний» – вчить давня латинська мудрість. Саме попередити про можливі ризики, з якими можуть зіштовхнутися роботодавці і їхні наймані працівники, не дотримуючись вимог трудового законодавства, зокрема й щодо оформлення трудових відносин, є основною метою інформаційних відвідувань, котрі у ці дні активно проводять  інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області.

Інформаційно-роз’яснювальні заходи нині проходять у всіх районах краю. Як свідчить аналіз,  така робота дає позитивний результат і суттєво впливає на покращення ситуації на ринку праці. 

Під час профілактичних зустрічей інспектори праці нагадують роботодавцям про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, роз’яснюють порядок оформлення працівників, звертають увагу на дотримання строків виплати заробітної плати, розмір якої не повинен бути при відпрацюванні повного робочого дня меншим за мінімальний. А працівникам роз’яснюють їх трудові права.

На сьогодні представникам Управління Держпраці, зокрема Івану Лопіту, Михайлові Джумелі, Володимиру Севчу, Івану Хланті, Сергію Гриценку, вдалося поспілкуватися  з власниками та персоналом багатьох торгівельних закладів, кав’ярень, ресторанів і готелів у Мукачеві, Мукачівському районі, Хусті та Воловці.