Про підготовку резюме та належне оформлення на роботу йшлося на тренінгу в Ужгородському районному центрі зайнятості

2 роки ago admin 0

Головні державні інспектори Управління Держпраці в Закарпатській області Артур Сумара і Маріанна Гукс взяли участь у тренінгу на тему «Підготовка резюме, організованому працівниками Ужгородської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості.

Під час проведення тренінгу заступник начальника відділу надання соціальних послуг Ужгородської районної філії Закарпатського ОЦЗ Віталія Мігаль ознайомила учасників заходу з основними вимогами до написання резюме, його видами та структурою, проаналізувала типові помилки при написанні.

«У сучасних умовах резюме стало обов’язковим атрибутом процесу працевлаштування претендента на робоче місце. Вдало складене резюме – кращий спосіб самопрезентації роботодавцю і служить основою для запрошення потенційного працівника на співбесіду», –  сказала Віталія Мігаль.

Присутнім також пояснили, як можна правильно записати відеорезюме, яке стане чудовим способом показати себе роботодавцю, глибше розкрити свої комунікаційні навики, інтереси тощо. На відміну від стандартного резюме такий інноваційний підхід дозволяє доповнити звичайне резюме своїми емоціями, показати самого претендента, а не тільки його освіту та досвід.

Своєю чергою представники Управління Держпраці краю поінформували  учасників тренінгу, а серед них були в основному зареєстровані безробітні, як належно  оформити трудові відносини, який розмір мінімальної заробітної плати. При цьому наголосили, що заробітна плата «у конверті» не може бути гарантією дотримання трудових прав найманих працівників та не забезпечить їм відповідний соціальний захист.