Pадіодиктант національної єдності

2 роки ago admin 0

Щорічно 9 листопада в нашій державі відзначається День української писемності та мови й вшановується пам’ять Преподобного Нестора-Літописця. Саме його вважають основоположником української писемності. Традиційно у цей день проводиться радіодиктант національної єдності. Всі охочі можуть приєднатися до його написання та перевірити, наскільки добре вони знають українську мову. Радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови.
Голова Ужгородської районної ради Юрій Фрінцко, долучився до написання радіодиктанту разом з Радіон Кіштулинець – голова Ужгородської РДА, заступниками голови Ужгородської райдержадміністрації, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради.
Текст радіодиктанту під назвою «Слідом за пам’яттю» підготував і читав письменник Юрій Андрухович. Головною метою проведення радіодиктанту до Дня писемності та мови є не виставляння оцінок, а спонукання до вивчення української мови, вдосконалення, підвищення культури української мови. Українська мова – це скарб, який передавався з покоління в покоління. В піснях та легендах наші предки поширювали її від роду до роду.