Дуже важливо, щоб найвіддалениші гірські села були захищені від вогню

2 роки ago admin 0

Актуальним для Закарпаття залишається питання формування в територіальних громадах розвинутої місцевої пожежної охорони та залучення добровольців до ліквідації пожеж чи інших екстрених ситуацій. А питання захисту гірських населених пунктів, через їх віддаленість від професійних підрозділів ДСНС, стоїть ще гостріше.

Отож інспектори Рахівського районного управління не випадково завітали до місцевої пожежної команди с. Видричка Богданської територіальної громади. Даний пожежно-рятувальний підрозділ вже неодноразово брав участь у гасінні пожеж та порятунку людей гірської Рахівщини. Так, до найвіддаленішого населеного пункту Богданської громади з Рахова, де дислокується друга державна пожежно-рятувальна частина, відстань становить 22 км, а з Видрички до с. Луги – всього 8, тож час прибуття допомоги суттєво скорочується із 30 хвилин до 10. А кожна зекономлена хвилина збільшує шанси ліквідувати пожежу в найкоротші терміни.

Також рахівські рятувальники оглянули умови роботи місцевих вогнеборців та переконалися, що МПК готова до дій за призначенням.

 

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

Маркування фото Видричка.jpg