На Закарпатті інспектори Управління Держпраці провели зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування

2 роки ago admin 0

Про шляхи подальшої співпраці, насамперед щодо зниження рівня незадекларованої праці та заборгованості з виплати заробітної плати з урахуванням останніх змін у чинному законодавстві, йшлося під час нарад, які провели нещодавно фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області з посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Такі заходи вже відбулися з представниками багатьох міських, сільських і селищних рад, територіальних громад. Нещодавно, мали місце зустрічі з посадовцями Великоберезнянської селищної ради, Колочавської, Чинадіївської, Тячівської, Дубівської ОТГ.

У ході проведення цих заходів наголошувалося на тому, що органи місцевого самоврядування мають можливість ініціювати проведення перевірок, шляхом звернення до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, чи його територіального органу про порушення суб’єктом господарювання законодавства про працю та зайнятість населення.