Про якісне укомплектування кадрами та право працівників на безпечні і легальні умови праці йшлося на семінарі у Рахові

3 роки ago admin 0

Семінар на тему: «Сприяння в укомплектуванні кадрами роботодавців, які співпрацюють зі службою зайнятості на засадах рекрутингу, в т.ч. для осіб з інвалідністю, консультування щодо легалізації найманої праці» проходив нещодавно у Рахівській районній філії Закарпатського обласного центру зайнятості. Від Управління Держпраці краю у заході взяв участь головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Віталій Юртин.

Посадовець ознайомив учасників семінару з вимогами чинного законодавства в частині дотримання порядку  оформлення трудових відносин, оплати праці, а також розповів про особливості працевлаштування сезонних працівників та про заходи, які вживаються Управлінням Держпраці з метою легалізації трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником. За словами Віталія Юртина, неоформлення або неналежним чином оформлення трудових відносин є порушенням прав працівника та позбавляють його можливості отримання передбачених державою соціальних гарантій.

Своєю чергою представники Рахівської філії ЗОСЗ Тетяна Семенюк і Ольга Понцір поінформували присутніх про державну політику у сфері зайнятості, ознайомили з переліком прав і соціальних гарантій, які отримують працівники, прийняті на умовах трудового договору, а також про послуги служби зайнятості.

Учасники семінару довідалися і про сучасні джерела пошуку кандидатів на робочі місця, нові можливості для роботодавців, серед яких якісний та оперативний підбір кадрів для підприємств на засадах рекрутингу. На завершення модератори заходу традиційно відповіли на запитання, що цікавили присутніх.