У столиці відбулося урочисте відкриття Всеукраїнських змагань «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ 2021»

3 роки ago admin 0

З самого ранку 25 вересня на головній вулиці столиці – Хрещатику, найспритніші і найвитриваліші рятувальники з усієї країни змагаються між собою за звання переможця Всеукраїнських змагань «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ 2021». Хлопці та дівчата з 19 команд розігрують комплекти нагород у різних номінаціях. Йдеться про індивідуальні забіги, командну естафету, а також тандем.

Спостерігати за масштабним спортивним дійством можуть усі бажаючі, а відкрити змагання та налаштувати спортсменів на яскраву боротьбу прибули Перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін та Голова ДСНС Микола Чечоткін.

Перший заступник Міністра МВС зазначив, що спорт вчить  кропіткій праці над собою. Він змушує  вмикати свій внутрішній ресурс на максимум, щоб досягти мети. Саме цього від рятувальників чекають люди, які потрапляють у біду.

«Приємно, що наші українські рятувальники переймають досвід своїх закордонних колег, адже ці змагання, наскільки мені відомо, проводяться в форматі всесвітньо відомих змаганнь Firefighter combat chellenge», – сказав він.

У свою чергу, Микола Чечоткін привітав рятувальників із професійним святом, що відзначалося 17 вересня та із початком довгоочікуваних змагань. Особовому складу він побажав завжди повертатися додому цілими й неушкодженими з бойових виїздів та не втрачати тих якостей, які дозволяють рятувальникам бути чуйними і небайдужими до чужої біди: «Усі ви свідомо обрали важкий і небезпечний шлях – допомагати тим, хто потрапив у біду і бути там, де люди переживають найважчі моменти свого життя. Ризикуючи собою, ви щодня доводите суспільству, що кожен громадянин нашої держави може розраховувати на вас». Голова ДСНС побажав спортсменам легких стартів, а глядачам – отримати задоволення від перегляду видовищної боротьби.

Після перегляду забігів дівчат у номінації тандем та чоловічої естафети, Євгеній Єнін та Микола Чечоткін відвідали експозицію Державної служби з надзвичайних ситуацій, де представлені зразки пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки, що використовується ДСНС, локацію для дітей, облаштовану як спортивний майданчик у стилі «Найсильніший пожежний-рятувальник» та взяли участь у нагороджені перших переможниць і призерок у номінації індивідуальні забіги серед жінок.

Так, перше місце посіла представниця команди Києва Оксана Чехместренко, другий результат показала Марія Лебединська  з Рівненської областв, а «бронзу» здобула рятувальниця із Закарпаття Марія Гичка.

 Загалом Всеукраїнські змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ 2021» триватимуть до 26 вересня. Підтримати улюблену команду та спортсменів запрошуються усі бажаючі, адже вхід вільний. Проте рятувальники наголошують на необхідності дотримуватися протиепідемічних заходів: використовувати маску та слідкувати за соціальною дистанцією.

Також спостерігати за змаганнями можна онлайн: https://www.youtube.com/watch?v=G1ZwaaX_jsw

42.jpg41.jpg

36.jpg37.jpg38.jpg39.jpg

26.jpg27.jpg28.jpg29.jpg31.jpg32.jpg33.jpg34.jpg35.jpg300.jpg