Віктор Микита проти Володимира Чубірко: суперечливі заяви щодо роботи аеропорту в Ужгороді?

2 роки ago admin 0

Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко та голова Закарпатської ОВА Віктор Микита зробили суперечливі заяви щодо роботи аеропорту “Ужгород”? Чи знову хтось не так все зрозумів?

28 липня 2022 року на сторінці голови Закарпатської облради Володимира Чубірки опубліковано допис стосовно роботи сесії, в якому зокрема щодо роботи летовища зазначається таке: “✅суттєво підняли фінансування Ужгородського аеропорту. Статутний фонд збільшено на 26 млн. грн., щоб провести необхідні процедури, отримати дозволи, побудувати необхідні будівлі і нарешті починати заробляти, а не рахувати збитки. Це важливий аеропорт для України. Колишній мінус – злітно-посадкова смуга, яка починається закордоном, – стала його плюсом. Треба це використовувати”.

Деякі ЗМІ спеціально чи по простоті душевній, побачили у дописі Володимира Чубірки інформацію про те, що аеропорт невдовзі почне працювати.

Ми не знаємо чи був редагований текст голови Закарпатської облради, але 1 серпня 2022 року Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита оприлюднив повідомлення на своїй сторінці у Фейсбук де, зокрема, зазначив: “Вимушений корегувати інформацію, яку поширили певні функціонери стосовно роботи міжнародного аеропорту «Ужгород».

Віктор Микита написав: “сьогодні летовище не готове приймати або відправляти цивільні рейси на територію Європейського Союзу; аеропорт не має відповідних дозвільних документів на початок роботи; небо над Україною закрите, так само як і закриті усі аеропорти; немає підписаних документів з ЄС про можливість запуску регулярних рейсів на територію Євросоюзу; світлосигнальна система, злітна смуга та інші елементи інфраструктури не готові приймати регулярні рейси тощо”.

Наразі в ОВА працюють над приведенням аеропорту до вимог та сертифікації. Для виконання комплексу заходів залучені Міністерство інфраструктури України, Украерорух, СБУ, ДСНС, найкращі фахівці за напрямком приватної пасажирської і вантажної авіації для консалтингу й оптимізації роботи летовища та інші.

“Але ми говоримо про процес – довготривалий та системний. Тому зараз заяви про відновлення роботи аеропорту – це не більше, ніж бажання та наміри. Прошу всіх виважено підходити до подачі інформації та не забувати, що в країні воєнний стан. Правову кваліфікацію цій ситуації наддадуть правоохоронні органи”, – додав Микита.