Ключові напрямки руху Закарпатського ОУЛМГ: т.в.о Ярослав Гоголюк дав ряд доручень керівникам лісогосподарських підприємств краю

3 роки ago admin 0

Ряд важливих доручень дав т.в.о керівника Закарпатського ОУЛМГ Ярослав Гоголюк керівникам державних лісогосподарських підприємств краю.

Так, у підсумку виробничої наради з керівниками державних підприємств, заслухавши доповіді керівників підрозділів управління, було окреслено першочергові і невідкладні доручення. Зокрема йдеться про захист та охорону лісів краю. Усі підпорядковані управлінню підприємства повинні  розробити детальний план заходів щодо посилення охорони лісу від незаконних рубок та інших порушень лісового законодавства. Взяти на особливий  контроль та особисту відповідальність  забезпечення  якісного проведення огляду місць заготівлі на лісосіках.

Одним із ключових завданням для лісівників краю є збереження лісів Закарпаття від вогню. Оскільки в області триває пожежонебезпечний період посилені усі заходи безпеки. Т.в.о керівника управління дав доручення перевести лісову охорону в режим підвищеної готовності, заборонити відволікання лісової охорони на роботи, не пов’язані з охороною лісів, також забезпечити цілодобове чергування відповідальних працівників в конторах держлісгоспів та лісництв. Щоденно проводити патрулювання лісовою охороною найбільш пожежонебезпечних  ділянок лісу. Особливу увагу, щодо охорони лісів від пожеж, приділяти у вихідні та святкові дні, коли в лісових масивах перебуває чимало відпочивальників та туристів, адже нерідко саме їх неправильне поводження з багаттям спричиняє загорання в лісі. Також Ярослав Гоголюк   доручив посилити інформаційну кампанію про правила поведінки з вогнем, а також про небезпеку виникнення лісових пожеж. Ключове завдання: працювати на випередження і попередження пожежонебезпечних ситуацій.

Також було дано доручення окремим лісогосподарським підприємствам провести детальний аналіз причин невиконання планових показників по заготівлі деревини за 1-ше півріччя 2021р згідно затверджених виробничо-фінансових планів. Із планом не впоралися 5 підприємств. Доручено також окремим ДП провести аналіз причин невиконання планового показника обсягу реалізації продукції, товарів, робіт, послуг  за 1-ше півріччя 2021 року, при виконанні заготівлі деревини за звітний період та забезпечити виконання обсягу реалізації продукції в наступному періоді.

Під час наради т.в.о керівника наголосив на забезпеченні виконання планових показників по рубках головного користування та рубках догляду в молодняках в 3-му та 4-му кварталі 2021 року, згідно з виробничо-фінансовим планом.

Також Закарпатське ОУЛМГ доручило лісгоспам обстежити та здійснити аналіз земельних ділянок, які можуть бути використані під лісовідновлення та лісорозведення в рамках програми «Масштабне заліснення України». У рамках цієї програми передбачено за 10 років створити 1 мільйон гектарів лісу, а в перші три роки висадити один мільярд дерев. Програма покликана підвищити рівень лісистості України.

Усім, без винятку, державним підприємствам, взяти під особистий контроль виконання аукціонних угод та здійснювати відпуск лісопродукції згідно з графіками поставок (пропорційними частинами), з 100% передоплатою вартості кожної партії товару. У випадках перешкоджання сторонніми особами проїзду транспортних засобів для завантаження в межах територій державного лісового фонду, забезпечити невідкладне інформування правоохоронних органів для відповідного реагування та облуправління.

 

 

Ряд важливих доручень дав т.в.о керівника Закарпатського ОУЛМГ Ярослав Гоголюк керівникам державних лісогосподарських підприємств краю. Так, у підсумку виробничої наради з керівниками державних підприємств, заслухавши доповіді […]