Виноградівські рятувальники навчають молоде покоління як не стати заручником «пожежної халепи»

5 років ago admin 0

Учора, 28 травня, рятувальники місцевого підрозділу на території  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 м. Виноградів провели День цивільного захисту.

Спочатку у навчальному закладі пролунав сигнал тривоги, після якого відбулася повна евакуація школярів та викладацького складу з будівлі школи. Усі зібралися на подвір’ї, рятуючись від умовної пожежі. Тут представники ДСНС прочитали учням лекцію з питань пожежної безпеки та цивільного захисту. Молоді нагадали як можна запобігти пожежі та що треба робити у випадку її виникнення. Також школярів проінформували про порядок дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів та інших надзвичайних подій.

Далі вогнеборці продемонстрували присутнім пожежний автомобіль й детально розповіли про його обладнання. Школярам дали можливість приміряти на себе спорядження вогнеборця та загасити умовну пожежу із пожежного ствола.

Цього ж дня і до вихованців школи-інтернат, що у с. Перехрестя, Виноградівського району, завітали надзвичайники із смт Вилок. Співробітники Служби порятунку розповіли школярам про випадки пожеж, надзвичайних ситуацій, що трапляються в області, а особливо звернули увагу на ті факти, які стаються саме з вини дітей. Без показових виступів рятувальників і демонстрації рятувального автомобіля та його оснащення також не обійшлося. В кінці заходу учні подякували рятувальникам за змістовну розповідь про безпеку життєдіяльності та запросили в гості ще.

a35 копия.jpg d13 копия.jpg

h20 копия.jpg u56 копия.jpg

 

У ДСНС України у Закарпатській області