На одній з баз відпочинку у Солотвині Тячівського району зафіксували факт використання незадекларованої праці

3 роки ago admin 0

У розпал курортного сезону роботи на Закарпатських базах відпочинку, звісно, побільшало. Адже в цей час тут чимало відвідувачів, що вимагає залучення додаткових робочих рук. Законослухняні роботодавці практикують на літній період укладати строкові трудові договори зі своїми найманими працівниками. Але деякі недобросовісні власники мають дещо інший підхід до питання працевлаштування.

У цьому переконалися інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області під час проведення на одній з баз відпочинку у Солотвині (Тячівський район) інспекційного відвідування. Зокрема, посадовці Управління Держпраці виявили, що підприємець прийняла на роботу продавцем без оформлення трудових відносин місцевого жителя, а також на такій же основі залучила ще одну особу до виконання обов’язків бухгалтера.

Факт використання незадекларованої праці був зафіксований засобами відеозв’язку. За порушення вимог ч.4 ст. 24 КЗпП (фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору) на керівника чекає відповідальність в адміністративному порядку.