На Закарпатті головні державні інспектори з охорони праці перевірили майже всі АЗС ПАТ «Укрнафта»

3 роки ago admin 0

У структурних підрозділах ПАТ «Укрнафта», розташованих на території Закарпаття, проходила планова перевірка з питань дотримання вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки. Фахівці Управління Держпраці під керівництвом заступника начальника відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Олександра Гойса здійснили моніторинг майже усіх автозаправних станцій краю (близько тридцяти), що належать вказаному підприємству.

У ході контрольного заходу насамперед перевірили  наявність дозволів та декларацій на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Також фахівці Управління Держпраці звертали увагу на обов’язкове проведення навчання працівників з питань охорони праці та забезпечення їх засобами індивідуального, колективного захисту, спецодягом та спецвзуттям, призначеним для роботи у вибухонебезпечному середовищі.

За словами Олександра Гойса, на підприємстві створена служба з охорони праці.  Перевірка показала, що служба загалом справляється з покладеними на неї завданнями. Тож стан справ з питань, які досліджувалися, у більшості структурних підрозділів непоганий. Були виявлені деякі порушення законодавчих вимог, але вони  не носили системний характер.

Серед недопрацювань, а таких загалом зафіксовано 48 – порушення вимог інструкцій, неправильне ведення або відсутність деякої документації; порушення періодичності проведення інструктажів; не проходження окремими працівниками навчання та перевірки знань з ОП; на окремих АЗС відсутня технологічна схема, відповідно до якої має здійснюватися виробничий процес, декотрі об’єкти потребують ремонту тощо.

За результатами обстеження був складений акт перевірки, керівнику наданий припис щодо усунення виявлених порушень.