Рятувальники застерігають: у спекотні дні будьте обережні з вогнем!

3 роки ago admin 0

За вікном спека і пожежі сухої рослинності не вщухають. Так, з початку року з 1205 пожеж, що трапились на Закарпатті, 576 виникли у екосистемах краю. Це пожежі сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. Неодноразові звернення надзвичайників Закарпаття щодо відповідального ставлення з вогнем впродовж пожежонебезпечного періоду, на жаль, результату не дають. Кількість загорань сухостою та сміття на відкритих територіях невпинно збільшується.

Нещодавно у м. Виноградів, на вул. Лейзмана зайнялася суха трава та чагарники на відритій території. Місцеві мешканці, котрі побачили загоряння, спочатку самі намагалися погасити пожежу, однак вогонь почав підступатись до їхніх господарських будівель, тож вони вирішили викликати фахівців Служби порятунку. Вогнеборці ліквідували пожежу та врятували будівлі від перекидання вогню.

У зв’язку з цим ми закликаємо громадян бути вкрай обережними із вогнем, утриматися від розведення багаття в лісових масивах та неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки у період спеки!


ГУ ДСНС України у Закарпатській області

IMG-4edb943709c136194fd105ca54c5b2fd-V.jpgIMG-a852013d5e27054cdd134efb664109ce-V.jpg