Для запобігання трагічним випадкам на воді, рятувальники спільно з ювенальною поліцією провели профілактичний рейд

3 роки ago admin 0

Нарешті дочекалися – на вулиці літня спека, отож краяни масово взялися проводити дозвілля на водних об’єктах: річках, ставках озерах. Та не кожен з відпочивальників дотримується правил безпечної поведінки на воді, що, на жаль, призводить до трагічних наслідків. Так, станом на 24 червня, на території Закарпаття вже зареєстровано 18 випадків загибелі людей на воді. Це майже у півтора рази більше, ніж за аналогічний період минулого року – 13 осіб. 

Отож, учора, 23 червня, ужгородські рятувальники спільно з ювенальною поліцією проводили з відпочивальниками роз’яснювальну роботу, рейдуючи узбережжям річки Уж.

Під час спілкування нагадали громадянам правила безпечного поводження під час відпочинку біля води, навели статистику загибелі людей на водних об’єктах та наголосили, що біля води треба бути дуже пильними з дітьми. Також рятувальники роз’яснили як діяти у разі, коли людина тоне та як правильно надавати їй домедичну допомогу.

Особливу увагу представники екстрених служб звернули на молоде покоління: наголошувалося про заборону купання у невизначених місцях та без нагляду дорослих, а також про можливі непередбачувані наслідки під час бешкетування у воді. А щоб відпочивальники не забували цих правил, вручили їм листівки-пам’ятки з інформацією на відповідну тематику.

 

Рейд вода 222.jpg  Рейд вода 111.jpg

Рейд вода 333.jpg  Рейд вода 444.jpg

ГУ ДСНC України у Закарпатській області