Засідала чергова сесія Ужгородської районної ради

3 роки ago admin 0

 

Сьогодні,18червня 2021 року в залі засідань Ужгородської районної ради відбулося засідання чергової четвертої сесії районної ради восьмого скликання під головуванням Юрія Фрінцка – голови Ужгородської районної ради.

Голова ради Юрій Фрінцко привітав медичних працівників з професійним святом – Днем медичного працівника, та вручив грамоти Ужгородської районної ради:

Тарасу Цибику – директоруКомунального некомерційного підприємства «Великоберезнянський центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгородської районної ради».

Олегу Голубу – головному лікарю Комунального некомерційного підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області».

Михайлу Данку – братумедичномуамбулаторії загальної практики – сімейної медицини с.Коритняни Комунального некомерційного підприємства «Ужгородський районний центрпервинноїмедико-санітарної допомогиУжгордської районної ради».

На початку роботи сесії за пропозиціями профільних комісій до порядку денного додатково було внесено ще 12 питань та один депутатський запит..

В цілому сесією було розглянуто та затверджено 25 питань.

На сесії прийнято проект рішення «Про передачу майна у власність територіальних громад Ужгородського району», згідно якого передбачається безоплатно передати майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Ужгородського району у власність територіальних громад, а це майно закладів загальної середньої освіти Ужгородської районної ради.

Також депутати прийняли рішення про передачу майна відділу освіти і культури, молоді та спорту Ужгородської районної державної адміністрації у комунальну власність сільських, селищної, міської та обласної рад, затвердили програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Ужгородського району на 2021 рік, погодилиУжгородському районному Центру первинної медико-санітарної допомоги передачу майна у комунальну власність селищній та сільським радам Ужгородського району, надали згоду на передачу проектно-кошторисної документації на об’єкти будівництва міській, селищній та сільським радам та передачу матеріалів технічної інвентаризації на об’єкти нерухомого майна населених пунктів.

Рішенням «Про передачу в оренду майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Ужгородського району депутати передали в оренду на 4 роки 11 місяців приміщення І поверху загальною площею 145,8 кв. м. будівлі, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Ужгородського району за адресою: м. Чоп, вул. Миру, 3 – Головному Управлінню Національної поліції в Закарпатській області для розміщення їх територіального підрозділу.

Районні обранці внесли зміни до районного бюджету на 2021 рік та відповідно затвердили Програму розвитку та фінансової підтримки територіальних громад Ужгородського району на 2021 рік. Головною метою даної Програми є підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування, забезпечення якості надання послуг громадянам району та покращення умов життєдіяльності територіальних громад.

Програма передбачає проведення протягом 2021 року заходів, направлених на проведення поточних і капітальних ремонтів установ і закладів соціально-культурної сфери, переданих на утримання із районного бюджету бюджетам територіальних громад, а саме: ремонтів доріг та вулиць; облаштування дитячих та спортивних майданчиків у селах, селищах, містах району; ремонт закладів освіти, культури, охорони здоров’я у селах, селищах, містах району; благоустрій населених пунктів району та інше.

Також було проголосоване звернення до Верховної Ради України, в якому депутати закликали Верховну Раду України ухвалити пакет законопроєктів щодо малої приватизації №№4572, 4573, 4574 і 4575, які усувають штучні бюрократичні перешкоди і спрощують процедуру підготовки до приватизації об’єктів як державної, так і комунальної власності. Усі 100% коштів від приватизації комунального майна, за загальним правилом, мають спрямовуватися до місцевих бюджетів, за яким 10% коштів від приватизації державного майна повинні надходити в бюджет громади, на території якої знаходиться актив. На думку депутатів районної ради це справедливий підхід, оскільки занедбане державне майно часто стає проблемою конкретної громади, в якій воно знаходиться. Тому держава має розділити з місцевою владою не лише шкоду, а й потенційні вигоди від державної власності, мала приватизація повинна повернути до життя колишні заводи, магазини, гуртожитки і санаторії, що за стільки років перетворилися на справжні пам’ятники безгосподарності, корупції і втрачених можливостей.

У роботі сесії взяли участь в.о. голови районної державної адміністрації Христина Мацко, представники правоохоронних органів та державної служби надзвичайних ситуацій.