У міськраді відбулося розширене засідання Ради голів ОСББ, ЖБК та БК

5 років ago admin 0

Розширене засідання Ради голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та будинкових комітетів (ОСББ, ЖБК та БК) днями провели у великому залі Ужгородської міськради за участі заступника міського голови Василя Гомоная, керівників та представників структурних підрозділів міської ради.

На зустрічі обговорили укладення нових договорів на електрозабезпечення спільного майна в багатоквартирному будинку, утримання майданчиків твердих побутових відходів, виплату пільг та субсидій, застосування внесків на управління, утримання при затвердженні внесків співвласників у будинках ОСББ, ЖБК.

Представниця ТОВ «Закарпаттяенергозбут» Мар’яна Іпатова, зокрема, повідомила, що в зв’язку із зміною в Законі України «Про енергетику» раніше укладені договори з ПрАТ «Закарпаттяобленерго» на купівлю електроенергії на освітлення місць загального користування та роботу ліфтів припинили свою дію з 1 січня. На сьогодні постачальником електроенергії є ТОВ «Закарпаттяенергозбут». Тож ОСББ і ЖБК необхідно оформити нові заяви-приєднання до електромереж, звернутися в Ужгородський МРЕМ (площа Жупанатська, 18, (1 поверх) або пройти реєстрацію в електронній абонентській книжці на сайті підприємства, де розміщено публічний договір, однаковий як для фізичних, так і для юридичних осіб. Консультації надаються цілодобово кол-центром: 0800501620.

Щодо розташування та обладнання майданчиків для збору твердих побутових відходів інформацію надала начальник управління житлово-комунального господарства департаменту міського господарства Олександра Турянчик. Зараз проводиться інвентаризація майданчиків з метою їх оптимізації та приведення до належного стану, а також для уникнення несанкціонованих звалищ. У місті існує близько 10 проблемних місць, де необхідно здійснити перерозподіл розташування контейнерів. Облаштування майданчиків на прибудинковій території здійснюватиметься спільними зусиллями ОСББ разом з «АВЕ Ужгород». За межами прибудинкових територій – за рахунок міської ради.

Начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства Марина Куберка пояснила застосування внесків на управління та утримання ОСББ. Наразі очікують на уточнення в законодавстві, зазначається, що при зміні термінів статус неприбутковості із ОСББ та ЖБК не буде знято.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Андрій Біксей нагадав присутнім порядок нарахування субсидій, питання яких залишається актуальним для ужгородців.

1 of 4