Рятувальники проаналізували стан своєї діяльності за квітень

3 роки ago admin 0

20 травня під головування керівника закарпатських рятувальників відбулася підсумкова нарада щодо оперативно-службової діяльності підрозділів  Головного управління ДСНС у Закарпатській області за квітень. У з в’язку з карантинними обмеження захід відбувся в режимі відеоконференції.

Як зазначалося, впродовж минулого місяця на території області виникло 264 пожежі. Загалом же з початку року кількість загорань у краї зменшилася на  19 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – з 1189 випадків (2020) до 968 (2021). Разом з тим збільшилася смертність на пожежах – цьогоріч загинуло 24 людини, тоді як у 2020 році цей показник становив 15 осіб.

Окрім цього, впродовж зазначеного періоду зареєстровано одну надзвичайну ситуацію об’єктового рівня природного характеру та 156 різного роду надзвичайних подій. Так, підрозділи ДСНС залучалися до ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, демеркуризації приміщень,  порятунку людей у горах, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, вилучення тіл загиблих людей у воді тощо.

У підсумку присутні обговорили шляхи вирішення проблемних питань та намітили плани на наступний період. Зокрема серед пріоритетних завдань є такі: готовність підрозділів ДСНС до виконання завдань за призначенням; проведення профілактичної роботи з попередження пожеж в екосистемах краю та загибелі людей у вогні; продовження консультацій з керівниками об’єднаних територіальних громад щодо створення місцевих пожежних команд та проведення заходів з поширення корона вірусної інфекції та інші.

 

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0033.JPGDSC_0052.JPG

DSC_0018.JPG