Підвищення кваліфікації педагогічних працівників ЗП(ПТ)О в сучасних умовах

3 роки ago admin 0
pto 1В умовах ринкових відносин та інформаційного середовища особливої актуальності набуває питання розвитку та модернізації професійної (професійно-технічної) освіти. Головне завдання її в реаліях сьогодення – підготовка кваліфікованих робітників,адаптованих до сучасного виробництва, вимог роботодавців та конкурентних на ринку праці.

У рамках реформи професійно-технічної освіти здійснюється державне фінансування для створення навчально-практичних центрів із сучасною матеріально-технічною базою. Це дало можливість створити в області10 навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням, у тому числі – один за кошти соціальних партнерів.

Сьогодні у діючих навчально-практичних центрах можутьотримати якісну освіту, здобути робітничу професію не лише учні, випускники загальноосвітніх шкіл, але й доросле населення – пройти підготовку, перепідготовку або підвищити кваліфікацію.

Одним із напрямів діяльності таких центрів є організація роботи з підвищення кваліфікації, а саме: стажування педагогічних працівників закладів освіти, робітників підприємств із вивчення сучасної техніки, технологій виробництва. Викладачі спеціальних дисциплін та майстри виробничого навчання мають можливість тут підвищити свій фаховий рівень.