Лісові господарства Міжгірщини розпочали лісокультурну кампанію

3 роки ago admin 0

Тут весняна посадка лісу, у холодній високогірній місцевості, розпочинається пізніше ніж у більшості лісових господарств Закарпатської області. Від своєчасності і правильності виконання найперших весняних робіт і залежить успіх в подальшому.

 Особливості кліматичних умов змушують проводити весняну лісокультурну кампанію в стислі терміни. Як тільки зменшується вологість ґрунту і підвищується температура повітря, роботи з посадки лісових культур припиняються. Тому з першими сонячними днями лісівники розпочинають низку акцій з лісовідновлення.



Сьогодні лісівники ДП «Міжгірське ЛГ» приєдналися до загальноукраїнської акції «Створюємо ліси разом», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України. Посадка проводилася у Вучківському лісництві на площі 0,8 га. Висаджували такі породи дерев – ялиця, бук, явір, ясен. Загалом планується висадити на території ДП «Міжгірське ЛГ» та ДП «Верхньогірське ЛГ» понад – 50 га лісових культур.

На Акції присутні учні шкільного лісництва Вучківської ЗОШ, лісова охорона та працівники підприємства. Громадськість та влада не залишилася осторонь акції, представники Міжгірської ОТГ на чолі з головою Щур В.В., члени Громадської Організації «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Міжгірщини» на чолі з Попович А.І., депутат обласної ради Юрик В.В. а також представники компанії «Shell» долучилися до посадки молодого лісу.

Участь в лісокультурній кампанії взяв і начальник Закарпатського ОУЛМГ Віктор Яковець: «Для лісівників посадка лісу – справа звична і буденна, але це невід’ємна частина лісівничої справи. Лісівники завжди стовідсотково відновлюють заплановані площі. Я вдячний всім, хто зробив внесок в майбутнє лісу, а особливо нашим учням шкільного лісництва які під професійним керівництвом Цимботи Г.В. в майбутньому можливо оберуть професію лісівника.

Дана ініціатива – на вагу золота і її необхідно передавати як естафету від покоління до покоління, щоб виховати у наших дітей та онуків бережливе ставлення до природи нашого краю, тим самим зберегти його унікальність, багатство і красу – зазначив депутат обласної ради Василь Юрик.

Тут весняна посадка лісу, у холодній високогірній місцевості, розпочинається пізніше ніж у більшості лісових господарств Закарпатської області. Від своєчасності і правильності виконання найперших весняних робіт і […]