Закарпатські рятувальники отримали нове спорядження для ефективнішої роботи

3 роки ago admin 0

Аби рятувальники змогли безпечніше гасити пожежі та ефективніше надавати допомогу постраждалим в ДТП, вони отримали нове спорядження за сприяння ДСНС України загальною вартістю понад 3 мільйони гривень. Зокрема, оперативно-рятувальна служба Закарпаття дістала 50 комплектів бойового одягу пожежника та 11 медичних укладок для аварійно-рятувальних розрахунків.

Одержані медичні укладки розподілять між підрозділами краю й укомплектують ними автомобілі, що виїжджають для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, а саме для надання невідкладної долікарської допомоги постраждалим. Спорядження закупило Державне агентство інфраструктурних проектів за програмою підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні.

Кожна укладка містить дефібрилятор, мішок Амбу, ноші, іммобілізаційні шини, шийні комірці для дорослих та дітей, термоковдру, джгути та гемостатичні губки для зупинки кровотечі, перев’язочний матеріал тощо. Крім цього, в навчальному пункті Аварійно-рятувального загону спецпризначення відтепер знаходитиметься автоматичний зовнішній дефібрилятор із тренувальними електродами. Апарат дозволить вчити начальників караулів та пожежних-рятувальників, як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію жертвам дорожньо-транспортних пригод на автошляхах краю.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSCF8878.JPGDSCF8885.JPG

DSCF8891.JPGDSCF8857.JPG