Щоб не горіли лісові масиви, рятувальники спільно з поліцією та лісниками проінспектували села Оноківської ТГ

3 роки ago admin 0

Невдовзі літо, а разом з ним і спека, яка несе загрозу пожеж у лісових масивах та зростання кількості загорань сухої рослинності. З метою уникнення таких випадків рятувальники та представники інших зацікавлених організацій та установ здійснюють обстеження населених пунктів, що межують з лісовими масивами. Сьогодні захід відбувся на території Оноківської територіальної громади, яка об’єднує села Кам’яниця, Гута та Оріховиця.

Рятувальники спільно з представниками лісового господарства та поліцією оглянули територію навколо населених пунктів на предмет належного протипожежного захисту: наявність захисних протипожежних смуг, обкошена від сухої рослинності територія, відсутність чагарників та вітролому тощо.

Також учасники нагадали місцевому населенню про заходи безпеки, яких варто дотримуватись, аби виключити можливість перекидання лісових пожеж на дачні будиночки та інші житлові споруди, а у разі виникнення пожежі на об’єктах – поширення вогню на лісові масиви.

Не обійшлося й без прикрих моментів: під час обстеження території надзвичайники помітили дим від багаття. Його місцевий мешканець розклав на полі та залишив без нагляду. Рятувальники та поліцейський відреагували одразу ж: змусили негайно лідвідувати джерело загорання та вжили відповідних заходів до селянина, щоб він більше ніколи не займався спалюванням сухостою та сміття поблизу лісових масивів.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0050 копия.jpgDSC_0007 копия.jpg

DSC_0009 копия.jpgDSC_0017 копия.jpg

DSC_0030 копия.jpgDSC_0043 копия.jpg