Робоча зустріч при голові обласної державної адміністрації в режимі відеоконференції.

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 8 квітня 2021 року, голова Ужгородської районної ради Юрій Францко взяв участь в робочій зустрічі при голові обласної державної адміністрації Анатолія Полоскова, яка була проведена в режимі відеоконференції. 

Учасники зустрічі, а це голови районних рад, райдержадміністрацій, голови міськвиконкомів та виконавчих комітетів територіальних громад області мали можливість ознайомитись з роботою Конгресу місцевих та регіональних влад при Перезидентові України, мету його створення та участь в ньому представників територіальних громад.

Метою відеоконференції було планування співпраці, взаємодії та обговорення наступних спільних кроків у розвитку регіону, всебічне опрацювання проблемних питань і напрацювання консолідованої позиції представників нашої області, яка також буде представлена в Палаті місцевих влад та Палаті регіонів Конгресу вже найближчим часом.
Визначальними та важливими для якісного розвитку та комплексного вирішення завдань для нашого регіону це впровадження ефективної моделі співробітництва та діалог органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування.
Закарпатська область стала першою в Україні, де всі гілки влади обговорили механізми якісної співпраці та роботи у новоствореному Конгресі.
Відповідно до Указу Президента України від 4 березня 2021 року № 89/2021 яким було затверджено Положення про Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, Конгрес є консультативно-дорадчим органом. Одним із основних завдань Конгресу є сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодженню ефективної взаємодії державних органів, а також моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.