Сприяння природному поновленню лісів проводять закарпатські лісівники

3 роки ago admin 0

Природне поновлення є одним із методів відтворення лісів. За словами фахівців такі ліси більш продуктивні та стійкіші до хвороб. До того ж природне поновлення — більш економне, воно скорочує період лісовирощування на 10-15 років, потребує значно менших зусиль і витрат, ніж створення лісових культур.

Наразі роботи з сприяння природному поновленню уже провели в Довжанському  ЛМГ на площі в 4,6 га, в Мукачівському лісовому господарстві на площі 19,3 га, а також в Хустському ЛДГ на площі 2 га.

Також проводиться доповнення лісових культур. Наразі його провели в трьох лісгоспах краю на загальній території в 10, 7 га.

Усі заходи проводять в рамках весняної лісокультурної кампанії. В найближчі тижні до проведення цих робіт доєднаються й інші лісгоспи краю, оскільки на території гірських районів досі ще лежить сніг і проведення лісовідновлення поки не можливе.

На фото:  проведення сприяння природному поновленню  у Вишківському лісництві ДП «Хустське ЛДГ». Всього висаджено 6 тисяч сіянців із власних розсадників лісгоспу.

 

Природне поновлення є одним із методів відтворення лісів. За словами фахівців такі ліси більш продуктивні та стійкіші до хвороб. До того ж природне поновлення — більш […]