Про небезпеку спалювання сухої трави розповідали свалявські рятувальники у селі Неліпино

5 років ago admin 0

З метою запобігання випадкам виникнення пожеж через спалювання сухої рослинності, 14 березня свалявські рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів села Неліпино Свалявського району. Спілкуючись з людьми, рятувальники нагадали про найважливіше: спалювати суху траву категорично заборонено! Окрім шкоди довкіллю, це явище несе в собі чимало інших небезпек, про які фахівці рятувального підрозділу розповіли громадянам під час заходу.

Зокрема, надзвичайники пояснили, що при спалюванні трави, сміття або гілля поблизу житлових будинків чи господарських споруд, полум’я з вогнища може перекинутися на ці будівлі та знищити їх. Також нагадали селянам  про випадки таких пожеж, що виникали цьогоріч в області. Саме тому рятувальники наголосили жителям не спалювати сухостій, а прикопувати його. До того ж фахівці Служби порятунку пояснили, що для загорання сухої рослинності достатньо недбало кинутого недопалку або необережного поводження з вогнем, тому рятувальники закликали людей бути уважними поблизу полів, лісосмуг та дотримуватись правил безпеки, щоб від необережних дій громадян не виникло пожежі.

Також ДСНСки навідалися і до місцевих закладів торгівлі, де крім протипожежного інструктажу та нагадувань як користуватуватися вогнегасником, наголосили і на правилах весняного прибирання біля таких закладів.

Для кращого засвоєння почутої інформації, рятувальники кожному вручали листівки застережливого характеру.

IMG-f36862ed5225851b6de7bfb9385c923d-V.jpg IMG-89a64081096054d0d5a1c1273089b1f2-V.jpg

 

 

IMG-42daebc96ac00ab0b70ab50b356a2388-V.JPG

 

 

 

 

 

 

У ДСНС України у Закарпатській області